Eftersom livet på något sätt har sätts på sin spets så att säga med den rådande pandemin så finns det en hel del att fundera på. För mig personligen och professionellt blir mitt val av yrke ännu mer självklart och jag hoppas att fler ser sin möjlighet i att ta kontroll över sitt välmående.

Att medvetetet och strategiskt jobba på att stärka sitt immunförsvar (via bra kost, sömnrutiner och rörelse) samt aktiv återhämtning (för att balansera upp stressnivån) ger oss många fördelar långsiktigt där vi står starkare även i framtida pandemier och utmaningar. Det behövs dock en plan och en vision av var du är på väg för att kunna jobba i rätt riktning.

Eftersom jag är positiv av naturen så försöker jag se fördelar även med Covid-19. Någonstans så är det meningen att vi ska lära oss av detta. Kanske är en del av lärdomen att vi behöver ta hand om oss själva och varandra ännu bättre. Men även att försöka sakta ner och se vad som är det viktiga här i livet och försöka ha det så bra som möjligt på vägen.

Hur planerar du för att leva ett långt och friskt liv?
I dagens samhälle tror jag att många vet ungefär vad de borde göra för att uppnå en god hälsa men kanske finns utmaningar såsom tidsaspekten, motivation eller att vi mår rätt bra idag (och ser inte riktigt att vi ska hålla även mycket längre fram). Här hoppas jag dock på en liten förändring i tankesättet och kanske kommer vi att sätta vårt eget välmående i centrum efter denna pandemi. Trots allt måste vi först ta hand om oss själva för att kunna hjälpa och finnas där för andra fullt ut.

Vi har en fantastisk kropp som är bra på självläkning om vi bara ger den rätt förutsättningar. Det jag gör är att jag ger dig olika verktyg för att läka och optimera hälsan och fungerar även som ett bollplank och coach under din resa. I slutändan är det ju klienten som gör jobbet genom att lära känna sin egen kropp bättre och vad den vill ha.

Jag anser att individanpassning är nyckeln till framgång. Om du vill ha en stödjande hand på vägen så följ med i mitt 3-månaders program där vi lägger upp en plan för just dig och dina behov. Och nej, det räcker inte med att ta några kosttillskott så är det klart :).

Vi höres!

Maria Ekroth har en helhetssyn på hälsa och möter sina klienter ur ett funktionsmedicinskt perspektiv för att kunna stötta och optimera till en hållbar och läkande livsstil.

Kategorier: Coaching

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *